De dameshoed: een tijdloze klassieker!    

Sinds mensenheugenis is de hoed een vertrouwd straatbeeld. Waar de hoed vroeger vooral een praktische functie had, wordt de hoed tegenwoordig gedragen als accessoire. Vooral de dameshoed is één van de meest gedragen accessoires. Maar waar komt de hoed eigenlijk vandaan?  

Oorsprong van de hoed  

De geschiedenis van de hoed gaat eeuwen terug in de tijd. Vroeger droeg bijna iedereen een hoed. De hoed had vooral een praktische functie en beschermde men tegen verschillende weertype. Een hoed met een brede rand beschermde tegen zonnestralen én beschermde het hoofd tegen kou. Naast bescherming tegen het weer, werd de hoed ook gezien als statusobject. Waar arbeiders een pet droegen, waren mensen met een hoge sociale status te zien met een hoed. Hier komt de uitdrukking Jan met de pet vandaan, die verwijst naar iemand uit de arbeidersklasse. Tegenwoordig zijn de klassenverschillen een stuk kleiner geworden en wordt de hoed minder gezien als statusobject. In het kader van het statusobject zien we dat de hoed nog wel wordt gedragen om een bepaalde stand (koninklijke kring) of formele functie (koetsier) aan te duiden.  

Hoeden voor vrouwen: in allerlei soorten en maten verkrijgbaar  

Wie nu een hoed draagt kiest voor een stijlvol en modebewust voorkomen. Hoeden voor vrouwen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Van casual tot urban, van een zonnehoed tot een vissershoed. Als het om hoeden gaat hebben vrouwen genoeg keuze. Dameshoeden zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Bij iedere stijl is een passende hoed te vinden.  

Hoed voor vrouwen kopen? Let op de maat  

Ben je van plan een dameshoed aan te schaffen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de maat. Om je hoofdmaat te bepalen kan je zelf eenvoudig de omtrek van je hoofd meten. Dit doe je door een meetlint een vingerdikte boven de wenkbrauwen en oren rondom je hoofd te laten lopen.