Veel toepassingen van olijfolie

Wie kent er geen olijfolie? Dit soort olie dat afkomstig is van de essentie van olijven is erg beroemd over de hele wereld. Het wordt al eeuwenlang veel gebruikt in cosmetica, gezondheidsproducten en zelfs culinair. Het komt allemaal door de voordelen die olijfolie heeft. Door de vele toepassingen is olijfolie een van de grondstoffen in de wereld geworden waar de hoogste vraag naar is. Olijf zelf komt van een olijfboom. Deze boomsoort komt oorspronkelijk uit regio’s van West-Azië of het Midden-Oosten. Er is zelfs een olijfboom gevonden die meer dan tweeduizend jaar oud is in Palestina, wat het feit versterkt dat hij uit die regio afkomstig is, terwijl het nog een feit is dat olijfbomen wel duizenden jaren oud kunnen worden.

Olijfbomen kweken is altijd een goed idee

Zoals eerder vermeld, is er vanuit de hele wereld extreem veel vraag naar olijfolie. Het betekent dus dat het een goed idee is om wat olijfbomen te gaan telen. Zelfs als de teelt niet bedoeld is voor zaken, zullen de olijven die de olijfbomen zullen dragen zeker nuttig zijn. Ze zijn vrij gemakkelijk te verwerken tot olijfolie en ze zijn zelfs eetbaar en smaken goed. Dus wat het doel ook is, het kan nooit kwaad om thuis een olijfboom te laten groeien, vooral niet voor degenen die van tuinieren houden.

Hoe olijfbomen te planten, groeien en kweken?

Hoewel er veel vraag naar olijfolie is, is het in feite niet zo moeilijk om olijfbomen te verbouwen en te kweken. Je hebt alleen aarde van goede kwaliteit nodig om de olijfboom te planten, vooral als je hem in een pot wilt planten. Gelukkig, hoewel olijfboom afkomstig is uit regio’s rond de Middellandse Zee die beroemd zijn om hun dorre land met relatief hoge temperaturen, kan hij nog steeds overleven tegen koude temperaturen. Toch is het als een soort plant die uit een relatief warme streek komt, toch beter te beschermen tegen lage temperaturen, vooral in de winter. Het is omdat koude temperaturen de groei van de boom kunnen verstoren. Het is dus zeer aan te raden om in de winter een mooie overkapping te plaatsen of zelfs olijfbomen in een kas te zetten bij het telen van olijfbomen.